Μονή Εσφιγμένου τώρα: Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθούν τα εντάλματα, ώστε να συλληφθούν οι 2 μοναχοί που βρίσκονται στο Άγιο Όρος και να οδηγηθούν στη φυλακή.

Από την πλευρά τους, αποφασισμένοι να παραμείνουν στην Μονή Εσφιγμένου με κάθε τρόπο είναι οι 118 μοναχοί. Αυτό είχε δηλώσει άλλωστε σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Ηγούμενος Μεθόδιος.

«Το μοναστήρι εμείς το θεωρούμε πατρίδα μας και δεν μπορούμε να φύγουμε, γεννηθήκαμε εδώ και δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση για ένα θέμα πνευματικό να γίνεται αυτός ο διωγμός», είχε δηλώσει ο Ηγούμενος Μεθόδιος.

«Έχουμε δυστυχώς πληροφορίες ότι τη Δευτέρα, αστυνομικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν το ένταλμα συλλήψεως των δύο κατηγορουμένων του Γέροντα και του μοναχού που φέρεται να πέταξε τη μολότοφ. Η αδελφότητα ομόφωνα αποφάσισε ή να μας συλλάβετε όλους ή κανέναν», είπε ο εκπρόσωπος τύπου Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Ηρακλής Μωραϊτης στο Star.

Ο ίδιος τόνισε ότι «η ποινή είναι άδικη. Έχουν εξαντλήσει κάθε αυστηρότητα, χωρίς να έχουν αποδεικτικά στοιχεία».

Μετά τη διαμαρτυρία των υποστηρικτών της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου, έξω από τη Βουλή πριν από λίγες ημέρες, για την απόφαση του δικαστηρίου, το μεσημέρι της Κυριακής στο λιμάνι της Ουρανούπολης πιστοί – φίλοι της Μονής Εσφιγμένου, διαμαρτυρήθηκαν για την άδικη, όπως λένε, απόφαση.

Η διαμάχη ξεκίνησε το 1972, όταν η μονή Εσφιγμένου που σήμερα έχει 118 μοναχούς αποφάσισε την διακοπή της μνημόνευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη, εκκλησιαστικού προϊστάμενου της Αθωνικής πολιτείας.

«Δεν μνημονεύουμε τον πατριάρχη, γιατί θεωρούμε ότι δεν βαδίζει σωστά, όπως γράφουν οι πατέρες. Για τις συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλοθρήσκους απαγορεύονται από τους πατέρες της εκκλησίας μας», είχε δηλώσει ο Ηγούμενος Μεθόδιος.

 

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

Advertisements