Το ιστολόγιο μας Athos Zone, εύχεται σε όλους τους αναγνώστες  του ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ, ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΤΑΔΙΟ!

Η περίοδος της Αγίας και μεγάλης Τεσσαροκοστής, πέρα από της όποιες δυσκολίες του καθένα από εμάς, μπορεί να γίνει ουσιαστικότερη μέσα από την καθημερινότητα μας.
Το περιεχόμενό της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής διαποτίζεται από βαθιά συναίσθηση της αμαρτωλότητας μας με πένθος, συντριβή, μετάνοια και θερμή ικεσία για άφεση αμαρτιών μας.
Η αγάπη του Θεού είναι τόσο μεγάλη, που καμιά αμαρτία, όσο μεγάλη κι αν είναι, δεν μπορεί να την εμποδίσει, φτάνει όμως να υπάρξει αληθινή μετάνοια. Ο Θεός περιμένει από εμάς να κάνουμε το πρώτο βήμα της μετανοίας για να κάνει Εκείνος όλα τα υπόλοιπα βήματα.
Ευχόμαστε μέσα από την φετινή αγία Τεσσαρακοστή να φτάσουμε να εορτάσουμε μαζί με την Ανάσταση του Χριστού μας και την Ανάσταση του Έθνους μας.
Ευχή του Οσίου Έφραίμ του Σύρου:
«Κύριε καί Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας, περιεργίας, φιλαρχίας και άργολογίας μη μοι δως. Πνεύμα δε σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης χάρισαί μοι τω σω δούλω. Ναι, Κύριε, Βασιλεύ, δώρησαί μοι του όράν τα έμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον άδελφόν μου ότι εύλογητός ει εις τους αίώνας των αιώνων. Αμήν»
Θεολόγος μοναχός Λαυριώτης
Άγιον Όρος 13/26-2-2017Athos Zone 
Advertisements